Trick shots: goed met rugbyballen

11 Apr

Dit artikel van mijn hand verscheen op 10 maart 2011 op sportblog In de Aanval.

Sommige mensen zijn goed met dingen. Ik ben bijvoorbeeld goed met taal (onbescheiden mening-alert!) en mijn vader is fantastisch met koken. Anderen zijn goed met mikadostokjes, bekers, een hockeystick of het besturen van een land. En er zijn ook mensen (halfgoden en andere breedborstige American football- en rugbysterren) die goed zijn met rugbyballen. Zij stonden vooraan toen God de eivormige bal schiep en deze uitdeelde. Daarna schiep God Youtube zodat de hele wereld kon aanschouwen hoe goed deze mannen met rugbyballen zijn, en schiepen Koen en Bas In de Aanval zodat ik dit met jullie kan delen.

We beginnen met Johnny McEntee, quarterback van de UConn Huskies, het footballteam van de University of Connecticut. Zo’n heerlijke all-American boy die het in een romcom met de knapste cheerleader doet. En ‘Johnny Mac’ heeft een arsenaal aan trick shots in huis, daar zeg je u tegen. Ga rustig zitten voor onderstaand filmpje – ook al gooide hij eerst tien keer mis en heeft hij dat eruit geknipt, dan nog is het razend knap!

Dan de ‘tegenvoeters’ van Johnny: de nationale rugbyhelden van Nieuw-Zeeland, beter bekend als de All Blacks. Zij zijn niet alleen goed met rugbyballen, maar ook met watermeloenen en sausages. Het maakt barbecuen er voor hen in ieder geval een stuk makkelijker op: er hoeft niemand rond met de schaal, iedereen wordt op zijn wenken bediend!

Je ziet het, sommige mensen zijn goed met dingen. Ik hou het maar bij taal, en bij kijken naar filmpjes van mensen die goed zijn met dingen. Ook leuk.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: