Paradox

19 Dec

Waarom kun je liefde wel geven, maar niet nemen? En waarom is het niet altijd overdraagbaar? Hoe kan het er zijn als de ander er niet is? En hoe kan het er tegelijktijd ook niet zijn als de ander er niet is? Waarom wil je er alles voor geven als het niet te koop is?

Waarom is de liefde tegelijkertijd altruïstisch en egoïstisch? Waarom haalt de liefde het slechtste of juist het mooiste in je naar boven? Waarom is het sterker dan de wil? En waarom maakt het je tegelijkertijd zo slap? Hoe kan het dat liefde je de wereld scherper kan laten zien, of je juist blind kan maken?

Waarom kent de liefde als enige emotie twee soorten tranen, die van geluk en van verdriet?

Waarom komt het in zo ontelbaar veel verschillende vormen voor, maar komt het toch altijd op hetzelfde neer? Waarom is het tegelijkertijd groter dan de wereld en kleiner dan wat je met het oog kunt zien? Waarom is het verslavender dan de zwaarste drug, en kan het ook zo goed voor iemand zijn? Of diegene juist zwaarder treffen dan de zwaarste bom? Waarom bezorgt het je de mooiste dromen, of de ergste nachtmerries? Waarom wil je het voor eeuwig hebben, ook al moet je er de ergste ellende voor doorstaan? Waarom is liefde het verschrikkelijkste en het mooiste wat je kan overkomen?

Waarom is de liefde zo’n grote paradox, maar tegelijkertijd zo ongelooflijk simpel?

Waarom is liefde het ergste en het mooiste wat je kan overkomen? Waarom wil je het voor eeuwig hebben, ook al moet je er de ergste ellende voor doorstaan? Waarom blijf je het najagen, ook al weet je dat het je pijn heeft gedaan, of dat het je pijn zal doen?
Advertenties

2 Reacties to “Paradox”

  1. Jelle & Corine december 20, 2010 bij 12:04 #

    Mooi stukje! xx

  2. Norma december 20, 2010 bij 12:32 #

    Ehhh… heb ik iets gemist … is er liefde aan het bloeien … tell me tell me tell me ..
    x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: