The Finale Part I: Palo Alto

4 Okt

Nog een paar dagen, en dan is het avontuur voorbij! Tijd voor de The Grand Finale Part I, II en III: de laatste anderhalve week in de USA.

Waar: Stanford University Campus – Palo Alto
Wanneer: 25 en 26 september
Hoogtepunten: warm welkom van Fabian Pease, zeilen in de baai

Na een krankzinnige Greyhoundtrip kwamen Jules en ik veilig en wel in Palo Alto aan, bij great-uncle Fabian Pease. Hij is (sinds kort) gepensioneerd professor in technical engineering aan Stanford en hij woont in het ‘dorp’ dat bij de eigenlijke campus hoort. Stel je voor: een op-en-top Britse, licht verstrooide professor die met gemak een Nobelprijs binnen zou kunnen slepen, bruingebronsd door vele zeiluren, die ons kwam ophalen met zijn jeep met surfplank op het dak en ons om 12 uur bier, cheese and biscuits voorschotelde. Kortom: we zaten gebakken. Britser en droger dan deze lieve man bestaan ze gewoon niet! Ik moest me inhouden om niet telkens in lachen uit te barsten als er weer een onderkoelde, typisch Britse grap uit zijn mond rolde. Warm, warm welkom! Letterlijk, want het was ongeveer 30C daarzo.

@ Stanford

Goed idee om dan lekker met Jules over het campusterrein te gaan banjeren: bloedheet asfalt, stoffige zandpaden en witte gebouwen die zo schitteren in het zonlicht dat je constant je zonnebril op moet houden (of steeds je ogen half dichtknijpt en zo witte streepjes in je buitenste ooghoeken krijgt, zoals ik). Maar het was wel indrukwekkend! Alles wat je in de films ziet over Amerikaanse universiteiten is he-le-maal waar. Grote sportzalen, studenten die buiten op het gras studeren of yoga-en, de tennisbaan die mede mogelijk gemaakt is door Bill Gates, the whole thing. Bril-jant. En dan hebben ze ook nog een grote boekwinkel met airco, ijsthee en de hele Stanford University-kledinglijn. Alleen al voor het pakje zou ik zo weer gaan studeren.

Student @ Stanford

Me @ Stanford

Let's go Stanford!

Fabian stelde ’s avonds voor om de volgende dag, zondag, met zijn zeilboot een tochtje te maken in de baai van SF. Nou, graag! Het was heerlijk weer en uiteraard was voor brood, kaas en bier gezorgd. Fantastisch gezeild, knetterbruin geworden, en na afloop op een bankje aan het gekoelde bier.

Sailing across the bay of SF

Fabian, Caroline (ex-partner of F) and Julia

View while having beers

Maar de dag was nog niet voorbij! Want travel buddy Pelle was namelijk ook in SF, dus we hadden afgesproken om die avond in de stad wat te gaan drinken. Met de trein is het een uurtje van Palo Alto naar SF, mits de trein waarin je zit geen kapot wiel heeft en dus niet verder rijdt, waardoor je op de volgende trein moet wachten die een uur later pas komt…

Afijn, uiteindelijk toch in SF aangekomen, heel erg leuk om Pelle weer te zien en Jules en hem aan elkaar voor te stellen. We streken neer op het terras van een hippe tent naast het baseballstadion van de SF Giants, en hebben drie uur lang non-stop verhalen uitgewisseld. Afscheid was natuurlijk minder leuk want we zouden elkaar niet meer treffen in de USA – god wat heb ik toch een bloedhekel aan afscheid nemen. Zeker als je zo’n leuke tijd hebt gehad. Maar de banana slug zit nog altijd netjes in zijn potje, dus laat die voetbalwedstrijd maar komen!

Advertenties

2 Reacties to “The Finale Part I: Palo Alto”

 1. laurine oktober 4, 2010 bij 22:35 #

  Lieve Anne,

  Even goed bijgelezen en ik kan niet geloven dat je alweer bijna thuis komt. Wat een goede reis ben je aan het maken! En je ziet er ook zo stralend uit op de foto’s!

  Maak me nog verder jaloers met de avonturen van je laatste dagen daar 😉

  En bis bald.

  xLaur

 2. Norma oktober 5, 2010 bij 20:21 #

  He An, wat een goeie verhalen … maar gelukkig voor ons kom je ook al bijna thuis ….gezellliggggggg!!!!!
  x Nor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: