The Chicklit Diaries (2): Julie & Julia

3 Jul

Geschreven door: Julie Powell
Gelezen: mei/juni 2010
Oordeel: chicklust

Gelukkig had ik de film nog niet gezien. Anders had ik tijdens het lezen van J&J waarschijnlijk onafgebroken Meryl Streep in gedachten voorbij zien komen. En het blijft toch het leukst om er je eigen plaatjes bij te creëren, als zo’n heerlijk ouderwetse rode Viewmaster. KLIK – Julies afgeragde miniappartement. KLIK – haar minuscule keuken die eruitziet alsof de blender zojuist met inhoud en al is ontploft (wat eigenlijk ook zo is). KLIK – Eric, haar vriend, die meestal op de achtergrond blijft maar op het juiste moment ten tonele verschijnt om haar te steunen met alcoholisch (gimlet) of non-alcoholisch advies. En van Julia natuurlijk, wiens liefdesleven in korte fragmenten tot bloei komt ‘when she least expects it’.

In het kort: Julie ziet haar leven langzaam door het afvoerputje wegspoelen. Snertbaantje, snertcarrièreperspectief, snertappartement, snertalles. Ik weet zeker dat iedereen dit gevoel in meer of mindere mate kent: je ontdekt dat je op een punt bent beland waar je niet wilt zijn en wat je niet voor ogen hebt gehad. Maar je weet eenvoudigweg niet hoe je er weer weg moet komen. Net op het moment dat Julie praktisch is weggespoeld, pakt ze bij haar moeder een oud kookboek uit de kast, Mastering the Art of French Cooking van Julia Child. Gekscherend oppert ze dat ze wil proberen om alle gerechten in dit boek binnen één jaar te bereiden. En op aandringen van Eric begint ze ook echt aan deze uitdaging. Om haar doel kracht bij te zetten houdt ze een blog bij over haar ervaringen.

Vergeet het eten, vergeet de recepten: dit boek gaat over meer dan dat. Het gaat om wilskracht, doelen stellen en uiteindelijk meer bereiken dan wat je voor mogelijk had gehouden. Terwijl je onderweg de meest onverwachte en bijzondere ervaringen opdoet. Hoe zwart je gat ook is, je hebt altijd de mogelijkheid om je ergens uit alle macht aan vast te klampen – en dat zal je uiteindelijk verder brengen dan je ooit had gedacht.

En dat allemaal zonder gelikte Burberry-sjaaltjes, Vuitton-tassen of fancy feestjes in Manhattan, maar met nieren in gelei, zwarte humor en een permanent overstromende wc. Soms vind je echte glamour ‘where you least expect it’, dankzij Julie Powell. Lezen!

Advertenties

2 Reacties to “The Chicklit Diaries (2): Julie & Julia”

  1. Sanne juli 9, 2010 bij 09:46 #

    An, is het wel met romantiek!?!? Dat is voor mij namelijk wel essentieel bij het lezen van een ontspannend boek 😉

    • thelostmarble juli 9, 2010 bij 12:10 #

      Tja, romantiek, romantiek… niet echt als in boy-meets-girl, nee. Meer girl-meets-kitchen. Kan natuurlijk ook als zeer romantisch opgevat worden ; ). Maar het is in ieder geval reuzegeestig geschreven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: