Malls are life! Walk is change!

4 Feb

Dear Dan and Peggy,

How’s it hanging with y’all? Wat een pity dat ik jullie al zo lang niet meer heb gesproken en gezien. De laatste keer in Crossgates Mall was such a blast. En Dan, jij went in recordtempo van Macy’s all the way to McDonalds, amazing!

Oh, those were the days, weren’t they? Dat we met onze Albany Mall Walkers Club vrolijk door al die splendid winkelcentra wandelden. De perfect form van fitness, and we all know it! All we needed waren onze sportschoenen en een goed humeur, en dan trokken we er met onze fellow mall walkers op uit om een nieuw winkelcentrum te ontdekken. En we voelden ons on top of the world! Weten jullie nog, die ene keer dat we helemaal naar Blossom Springs Mall in Countyville zijn gereden, en Bruce op de parkeerplaats meteen in een giant turd stapte? Met zijn nieuwe Nikes? Boy, did we have a laugh!

Maar those days are almost gone. Natuurlijk begrijp ik waarom de AMWC uit elkaar dreigt te vallen, the malls are simply closing down. Neem Crossgates for instance, daar is al bijna niets meer van over! Nog even en de gemeente slams it shut. Door de credit crunch gaan zo veel winkels ten onder, en met hen de grootse malls waarin ze huizen. Once een symbol voor our Amercian Dream, nu niet meer dan een troosteloze, lege schoenendoos.

Maar daarmee gaat onze unieke sport, mall walking, ook down the drain! Want waar can we nog walk? Buiten, langs de side of the road? Veel te dangerous en dirty. Slecht voor je gezondheid, met al die uitlaatgassen, rain, wind en mud. Voor je het weet loop je de Mexican flu op! Nee, dan de malls. High and dry, met de perfecte temperatuur, een cozy muziekje op de achtergrond en meer dan genoeg te zien onderweg. Dankzij de megalomanie van de American projectontwikkelaars hadden we malls van miles long, waar we met gemak een marathon doorheen konden lopen. And actually, we did! Nog steeds denk ik met veel pride terug aan onze recordpoging mall walking. Wat jammer dat de officials van the  Guinness Book of Records zo waren verdwaald dat ze te laat kwamen. But hell, we did it for ourselves and the community!

Hoe dan ook, we moeten opkomen voor onze geliefde sport, voor onze geliefde malls en voor onze geliefde Albany Mall Walkers Club! Want wij show the people dat iedereen iets kan bereiken in life, zo lang je maar de ene foot voor de andere zet! Just keep walkin’! Net als Obama zeggen wij: er is hope! You can make a change! Door te wandelen en zo van onze all-American consumer culture te genieten kunnen we de wereld veranderen, together. Je head wordt er clear van, je hebt contact met de mensen, maakt een praatje. En ondertussen bestrijd je alle mogelijke health problems, zoals obesity. Now that’s the American Dream! Maar zonder onze malls is er weinig to hope en to change.

Hierbij wil ik jullie en alle andere leden van de AMWC, Sam, Mary, Bruce en Luke, oproepen tot action! We moeten vechten voor wat ons lief is, like our overgrootvaders did tijdens de Civil War! Zij waren helden, and so will we! Kom daarom aanstaande Tuesday, 1400 h.,naar Crossgates Mall. Daar zullen we ons vastketenen aan de voordeur, om een statement te maken naar onze country, our president en the whole world: malls are life! Walk is change! Dat is de enige manier waarop we onze club kunnen redden en iedereen ervan overtuigen wat mall walking betekent voor society. En world peace.

Ik hoop jullie Tuesday te zien, Zorg dat je een extra sandwich en een bottle of water bij je hebt, we weten nog niet hoe lang we er zullen zitten. Ik zal de Daily Albany Comet vragen om reporters te sturen naar dit legendary event en de mayor verzoeken to lock our kettingen.

We shall overcome!

Lynn & Bart

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: